ca
ca

Notícies

Arranca la Lliga Ponent 2018

Diumenge, 07 de Gener de 2018

MARC EXPÓSITO I ELISA LLADÓS GUANYEN SOTA LA PLUJA LA CURSA DEL SANT TORNEM-HI, 1a CITA DE LA LLIGA PONENT EUROSOMNI 2018

• La jornada ha aplegat 160 participants a Guissona entre les curses de 10 i 5 kilòmetres.

• Sergi Bernaus i Giulia Portaluri han estat els guanyadors en la distància curta en una jornada marcada per la pluja.

La Lliga Ponent Eurosomni 2018 s’ha posat en marxa aquest diumenge sota la pluja amb la que en els darrers temps està sent la primera prova de l’any, la Cursa del Sant Tornem-hi de Guissona, que enguany ha tornat a fer honor al seu nom en ser la més matinera. La cita ha aplegat 160 participants, els més ràpids dels quals han estat, a la prova llarga, Marc Expósito i Elisa Lladós, mentre que Sergi Bernaus i Giulia Portaluri han estat els vencedors de la cursa curta.

A la prova llarga, amb un centenar de participants a la línia de sortida, Marc Expósito (Fondistes Tàrrega) ha estat el més ràpid en homes amb un crono de 35.40, seguit de Francesc Jové (Blue Motors Neolith), segon amb 36.20, i del campió de la Lliga Ponent Eurosomni 2017, Àlex Salinas (CA Aitona), tercer amb 38.00. En dones, triomf d’Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners) amb un temps de 44.48. Lladós, actual subcampiona de la Lliga Ponent Eurosomni, ha superat Eva Hernández (CE Guissonenc), segona amb 45.06, i Noemí Aumedes (Xafatolls), tercera amb 45.15.

Pel que fa als 5 kilòmetres, amb 60 inscrits, el guanyador masculí ha estat Sergi Bernaus (Esports Truga), tercer classificat de la Lliga Ponent Eurosomni 2017. Bernaus ha fet un temps de 19.38 amb el qual ha superat Tito Pueyo (CA Ribagorçana), segon amb 18.44, i Joan Coromina (Esports Truga), tercer amb 18.54. En dones, Giulia Portaluri (AE Matxacuca) s’ha imposat amb un temps de 21.16 pel davant de la independent Blanca Vallés, segona amb 21.30, i d’Angelica Damoc (Valencia), tercer amb 22.47.

En aquesta distància de 5km també ha participat el nostre corredor Francesc Monclús que ha quedat 7è de la general.

La prova s’ha disputat a partir de les 10.30 hores i ha ofert curses de 5 i 10 kilòmetres, ambdues puntuables per a la Lliga Ponent Eurosomni, i també curses infantils, que s’han disputaran a continuació. L’organització ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Guissona i el punt de sortida ha estat el Pavelló Municipal d'Esports, un indret que es va decidir el divendres degut a les previsions meteorològiques, que no eren massa bones, com al final així ha estat, ja que la pluja ha acompanyat els corredors en tot moment. Els participants de les curses sèniors han gaudit de serveis de dutxes i d’una botifarrada, a més de rebre diferents obsequis, mentre que a les curses infantils hi ha hagut esmorzar per a tots i medalles per als tres primers.

Ben aviat podreu consultar les classificacions a:

10 km: http://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=158&edicio=2018.

5 km: http://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=159&edicio=2018.

La propera cita de la Lliga Ponent Eurosomni serà la Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, que es disputarà el diumenge 21 de gener sobre una distància única de 10 kilòmetres. Es tracta d’una de les curses de les comarques lleidatanes que tradicionalment aplega més participants.

Podeu trobar més informació i fer la vostra inscripció a: www.iter5.cat.

Crònica d'Iter5.

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.