ca
ca

Notícies

35a Cursa de l'Indiot de Mollerussa

Dissabte, 30 de Desembre de 2017

RICARD PASTÓ I NÚRIA TILLÓ, GUANYADORS DE LA TRADICIONAL CURSA DE L’INDIOT DE MOLLERUSSA, QUE APLEGA 560 PARTICIPANTS

• La cita ha arribat enguany a la seva 35a edició i ho ha fet estrenant la modalitat Ekiden de relleus per parelles, en què han guanyat Marc Expósito i Diego Cardozo.

L’atletisme lleidatà va viure el passat dimarts 26 de desembre una de les seves cites més emblemàtiques dins el calendari nadalenc amb la celebració de la Cursa de l’Indiot de Mollerussa. La matinal, boirosa, força humida i amb un terra molt relliscós, ha aplegat 560 participants repartits entre la cursa atlètica (380), la modalitat Ekiden (60 atletes en 30 parelles) i les curses infantils (120) i ha coronat com a campions de la prova reina Ricard Pastó i Núria Tilló.

Aquesta tradicional prova, que arriba sempre el 26 de desembre, dia de Sant Esteve, ha assolit enguany a la seva 35a edició. Ho ha fet, com és habitual, sobre un recorregut de 8 kilòmetres, amb una cursa sènior i la modalitat Ekiden per relleus de dos corredors, que s’estrenava en aquesta edició, a més de curses infantils sobre distàncies adaptades, tot plegat sota l’organització de l’Ajuntament de Mollerussa i dels Xafatolls.

A la prova individual de 8 kilòmetres (dos voltes sobre un circuit de 4 kilòmetres), el guanyador en homes ha estat Ricard Pastó (Xafatolls), amb un temps de 25.32. Pastó venia de guanyar la Pujada a la Seu Vella de Lleida i avui ha repetit triomf pel davant d’Antoni Carulla (Runners Balaguer), segon amb 26.12, i de Roger Estradé (Xafatolls), tercer amb 26.14. Entre els deu primers hi hagut també noms destacats com ara Marc Castan, Francesc Jové, Alexandre Tàssies i Sancho Ayala, el que dóna una idea del nivell de la prova.

Pel que fa a les dones, la guanyadora ha estat Núria Tilló (Joventut Atlètica Arbeca), amb un crono de 29.45, seguida de la vigent campiona i virtual guanyadora de la Lliga Ponent Eurosomni, Rosamari Carulla (La Guineu-Logiesport), segona amb 31.09, i de la independent Ruth Guillem, tercera amb 32.23.

Passant a la modalitat Ekiden, la parella guanyadora ha estat l’equip Xafatolls 8, format per Marc Expósito i Diego Cardozo, amb un temps de 25.04, seguits del Xafatolls-Esports Truga (Josep Ramon Barranco i Ahmed Hfairi), amb 27.08, i del Xafatolls 6 (Josep Anton Gardeñes i Pol), tercers amb 27.32. La millor parella mixta ha estat la formada pels germans Cebrián García (Francisco Javier i Yolanda), amb 28.38, seguida del Xafatolls 10 (Fran Carrillo i Eva Ribalta), segons amb 29.49, i del Xafatolls 3 (Laura Rosell i José Luis Pérez), tercers amb 30.21. Finalment, la millor parella femenina ha estat la Xafatolls 9 (Sandra Borda i Núria Ribalta), amb un temps de 33.12.

La sortida i l’arribada estaven situades a la plaça Manuel Bertrand de la capital del Pla d’Urgell. La prova ha transitat per un circuit urbà amb el mateix recorregut que en els darrers anys, per carrers del centre i també per l’avinguda del Canal i fins al primer pont del camí de Belianes. Tots els participants han rebut una bossa amb obsequis i una gorra tècnica. A més, els tres primers classificats de la cursa oberta han estat obsequiats amb un gall dindi envasat al buit i un trofeu al·legòric.

Enguany també s’ha repetit la col·laboració solidària amb la Campanya Cap Nen sense Joguina de Creu Roja a través d’una aportació, que era voluntària, d’un euro per cada inscripció.

Podeu consultar les classificacions a:

8 km: www.iter5.cat/resultat.php.

Resultats Ekkiden: www.iter5.cat/webroot/files/2017_indiot_ekiden.pdf

 

I fotografies a:

- Àlbum de Josep Llobera "Fiti": www.flickr.com/photos/xafatolls/sets/72157691634387515

- Àlbum de Jordi Carrera: www.flickr.com/photos/xafatolls/sets/72157662076168007

- Facebook dels Xafatolls: www.facebook.com/xafatolls/


Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.