ca
ca

Notícies

3a Cursa de Sant Blai de Palau d'Anglesola -28 de gener-

Dimecres, 31 de Gener de 2018

RICARD PASTÓ I NÚRIA DUCH, GUANYADORS DE LA CURSA DE SANT BLAI, QUE APLEGA 500 PARTICIPANTS AL PALAU D’ANGLESOLA.

Roger Gabarró i Anna Bové s’imposen en la distància curta d’una jornada que ha estat puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni.

Ricard Pastó i Núria Duch han estat els guanyadors de la tercera edició de la Cursa de Sant Blai, celebrada el passat diumenge 28 de gener sota l’organització de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola i el Club Esportiu Palau d’Anglesola. La cita ha aplegat 500 participants entre les seves dos distàncies, els 10 i els 5 kilòmetres, ambdues puntuables per a la Lliga Ponent Eurosomni. Roger Gabarró i Anna Bové han estat els vencedors de la prova curta.

A la prova llarga, Ricard Pastó (Xafatolls) s’ha imposat en homes amb un temps de 31.55, seguit d’Antoni Carulla (Runners Balaguer), segon amb 33.22, i de l’independent Bernat Vaqué, tercer amb 33.26. En dones, triomf de Núria Duch (Tri 4.40), amb un crono de 39.55, pel davant de Luz Moreno (Clos Pons Thai Runners), segona amb 40.37, i de Noemí Aumedes (Xafatolls), tercera amb 40.49.

Pel que fa a la cursa curta, en homes el més ràpid ha estat Roger Gabarró (AE Blancafort), seguit del vigent campió de la Lliga Ponent Eurosomni, Sergi Nunes (Runners Balaguer), segon amb 18.08, i de Cesc Lacueva (Esports Truga), tercer amb 18.12. En dones, la victòria ha estat per a Anna Bové (Esports Truga) amb 21.18, seguida de la seva companya de club Maria Bertran, segona amb 21.44, i de Sandra Borda (Xafatolls), tercera amb 22.17.

Pòdiums aconseguits per l'Associació Atlètica Xafatolls

Cursa de 10km
🥇 1r absolut Ricard Pastó
🥉 3a absolut F Noemi Aumedes March
🥇 1r cat MasM Josep Llobera "Fiti"
🥇 1a cat VetF Núria Ribalta Ferrer
 

Cursa de 5km
🥉 3a absolut F Sandra Borda

La cita ha tingut també la seva vessant solidària, ja que l’organització ha destinat una part de les inscripcions a #Stargardt Go!, un projecte per a la investigació clínica en malalties degeneratives de la retina. En aquest sentit, la Cursa ha ofert un petit reconeixement a Joan Salvador Robert, un atleta habitual de la Lliga Ponent Eurosomni que pertany al Last Zankada i que, després de més de mig any sense poder córrer degut a un problema de visió, ha reaparegut. Avui ha corregut amb un ull tapat i acompanyat dels seus companys de club Neus Gili i Stephen Sharp. Ha acabat al lloc 162 amb un temps de 48.50, tot i que això era el de menys.

Les dos curses s’han desenvolupat sobre un recorregut que ha transitat per carrers i camins del Palau d’Anglesola, per un circuit amb un 90% d'asfalt i un 10% de camí de terra i que feia honor al lema de la prova: ‘Cursa de Sant Blai, la més plana i ràpida que has fet mai!’ La sortida s’ha donat des del davant del Pavelló Municipal, que és on s’ha ubicat tot l’operatiu de l’organització i on també hi ha havia dutxes, guarda-roba i vestidors, a més de pàrquing, servei de bar i guarderia. Tots els participants de la cursa han rebut un regal commemoratiu consistent en una samarreta tècnica de màniga llarga de la marca Tuga, a més d’esmorzar.

Crònica d'Iter5.

Podeu consultar les classificacions a:
10 km: www.iter5.cat/resultat.php
5 km: www.iter5.cat/resultat.php

Podeu veure fotos d'aquesta cursa al nostre Facebook: www.facebook.com/xafatolls/  i a la web de la Cursa de Sant Blai: sites.google.com/site/cursadesantblai/fotos

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.