ca
ca

Notícies

Presentació del Campionat de Catalunya de Cros a Mollerussa

Dijous, 01 de Febrer de 2018

Mollerussa espera 2.000 atletes al Campionat de Catalunya de Cros amb figures del panorama estatal

La competició, que torna a terres de Lleida després de 25 anys, es farà al Parc de la Serra i tindrà la pista d’atletisme com a arribada i sortida

 

Mollerussa acollirà el proper 11 de febrer el Campionat de Catalunya de Cros individual i per clubs, una competició que torna a terres de Lleida després de 25 anys de recalar-hi per darrera vegada, en concret a Arbeca. La cita, que espera reunir 2.000 atletes entre les quals hi hagi primeres espases del panorama estatal com Adel Mechaal, Ilias Fifa o Laia Andreu, serà al Parc de la Serra i tindrà la pista d’atletisme com a punt de sortida i arribada. Ho han explicat aquest matí a l’Ajuntament l’alcalde Marc Solsona, acompanyat del president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas; el responsable dels Serveis Territorials de l’Esport, Joan Segura i Eduard Aixalà, responsable del circuit i membre dels Xafatolls, entitat que organitza l’esdeveniment en col·laboració amb els consistori.

Solsona s’ha mostrat satisfet perquè la capital del Pla d’Urgell pugui tornar a acollir aquest campionat, que ja es va organitzar a la ciutat al 1985 comptant en aquella ocasió amb l’atleta José Manuel Abascal, qui un any després va ser Bronze als Jocs Olímpics de Los Angeles en 1.500. En aquest sentit, ha defensat la capacitat organitzativa de la ciutat a través dels Xafatolls i la regidoria d’Esports, encapçalada per Bernat Díaz, i l’adequació d’espais gràcies al fet de comptar amb una pista d’atletisme homologada que podrà acollir també altres tipus de competicions.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, ha explicat que la voluntat de l’entitat que dirigeix és anar descentralitzant aquest tipus de competicions, les quals, ha reconegut, se celebren en la seva majoria a la demarcació de Barcelona. En concret, el Campionat de Catalunya, que el proper any celebrarà el seu centenari, només s’ha organitzat en 6 ocasions a les terres de Ponent ( 2 a Lleida, 2 a Arbeca, 1 a Almacelles i 1 a Mollerussa). En aquest sentit, Joan Segura ha posat l’incís en la necessitat que el territori de Lleida pugui acollir competicions d’aquesta envergadura i no calgui que els atletes lleidatans hagin sempre de desplaçar-se fora per competir a aquest nivell.

Per la seva banda, Eduard Aixalà ha explicat que, a nivell organitzatiu s’han definit quatre circuits diferents, els quals a banda de la pista d’atletisme, també recorreran el circuit de cros d’hípica i el d’autocros. També ha agraït a la Federació que hagi confiat en el club per a organitzar la competició, que mourà un centenar de voluntaris dels Xafatolls, ja que és un reconeixement al treball que es fa des del club i al projecte consolidat en la promoció de l’atletisme.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Mollerussa.

 

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.