ca
ca

Notícies

Presentació a la premsa de la 35a Cursa de l’Indiot.

Dimarts, 19 de Desembre de 2017

La 35a Cursa de l’Indiot, que espera 800 participants, també es podrà fer per relleus com a novetat

• L’alcalde anuncia que Mollerussa acollirà l’11 de febrer el Campionat de Catalunya de Cros en categoria absoluta, que preveu 2.000 corredors

La 35a edició de la Cursa de l’Indiot, que tindrà lloc el proper 26 de desembre a Mollerussa, espera comptar amb 800 participants entre la cursa oberta i les curses infantils. Així ho han anunciat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Juli Niubó, president de l’Associació Atlètica Xafatolls, coorganitzadora de la cursa, els quals han explicat que la novetat d’enguany és la possibilitat de fer la cursa sota la modalitat Ekiden, que consisteix en completar el recorregut amb equips de dos corredors el quals s’hauran de passar-se el xip a mitat de recorregut com si fos el relleu. En aquesta modalitat, es premiarà els primers classificats de les tres categories que hi poden participar i que són equips femenins, equips masculins i mixtes. En aquest sentit, Niubó ha indicat que la nova proposta ha estat molt ben acollida ja que es va limitar la participació a 30 parelles i que ja no queden places disponibles.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa ha dit que la Cursa de l’Indiot tanca el calendari esportiu de la ciutat vinculat a l’atletisme, un calendari que l’any vinent s’obrirà l’11 de febrer amb la celebració a la capital del Pla d’Urgell del Campionat de Catalunya de Cros en categoria absoluta, un esdeveniment que pot moure al voltant de 6.000 persones entre els 2.000 participants i els seus acompanyants i que donarà visibilitat arreu de Catalunya a Mollerussa i a la seva pista d’atletisme, que s’incorporarà al circuit del campionat. En aquest sentit, va ser al 1985 la darrera ocasió en que Mollerussa va acollir un campionat català en categoria absoluta i al 1998 un d’escolar, sent de les poques cites en les comarques de Lleida d’aquesta modalitat d’atletisme.

Retornant a la cita del 26 de desembre, la cursa oberta de 8 quilòmetres, que passa per un circuit urbà i en la qual s’espera arribar als 500 inscrits, mantindrà el mateix recorregut que en els darrers anys. D’aquest manera, el circuit estarà distribuït en dues voltes de 4 kilòmetres cadascuna amb l’objectiu d’evitar els doblaments. Aquesta distribució fa que el recorregut, a banda d’agafar carrers del centre urbà, també s’ampliï a l’avinguda del Canal i fins al primer pont del camí de Belianes.

La sortida es farà des de la plaça de Manuel Bertran a les 10.30 del matí. Així, les categories de Veterans, Sènior i Juvenils sortiran primer mentre que els més petits ho faran, com sempre, a partir de les 11.30 en diferents curses ordenades per categories a les quals s’espera la participació de 300 escolars, segons ha dit Niubó. Durant la cursa estaran tallats, com cada any, els carrers del centre de la ciutat pels quals passaran els atletes, segons ha indicat l’alcalde, el qual ha demanat la comprensió de la ciutadania per les molèsties que això pugui ocasionar i ha anunciat que, al igual que es fa amb la Mitja Marató, es penjarà un ban pels diferents carres de la ciutat per comunicar els tall de circulació.

Pel que fa a les inscripcions, el preu per als atletes de les categories Juvenils, Sèniors i Veterans serà, si s’inscriuen abans del 24 de desembre, de 13 euros. Els que es vulguin inscriure personalment ho podran fer, sempre i quan hi hagi places, el mateix dia de la cursa i hauran de pagar un preu d’inscripció de 15 euros. Tots els atletes inscrits a aquestes curses rebran, una bossa amb obsequis i una gorra tècnica. A més els tres primers classificats de la cursa oberta seran obsequiats amb un gall dindi envasat al buit i un trofeu al·legòric. Quant a les categories inferiors, les inscripcions són gratuïtes i es podran fer on line a www.amollerussa.com/indiot fins el 23 de desembre fins als 300 participants. Enguany també es repeteix amb la col·laboració solidària amb la Campanya Cap nen sense joguina de Creu Roja a través d’una aportació, que és voluntària, d’un euro per cada inscripció.

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.