ca
ca

Notícies

Els campions de la Lliga Ponent Eurosomni 2017

Dissabte, 06 de Gener de 2018

ÀLEX SALINAS, ROSAMARI CARULLA, SERGI NUNES I NATÀLIA BERNAT, CAMPIONS DE LA LLIGA PONENT EUROSOMNI 2017

 

• Carulla i Nunes repeteixen títol, mentre que Salinas i Bernat estrenen el seu palmarès.

 • Running Blau Peten i Esports Truga han estat els campions en l’apartat d’equips.

 


La Lliga Ponent Eurosomni 2017 va celebrar el darrer cap de setmana les seves dos darreres cites, la Cursa dels Nassos d’Oliana i la Sant Silvestre de Lleida, després de les quals va proclamar oficialment com a campions els quatre atletes que ja n’eren els virtuals guanyadors: en els 10 kilòmetres, Àlex Salinas (CA Aitona) i Rosamari Carulla (La Guineu-Logiesport), i en els 5, dos representants dels Runners Balaguer, Sergi Nunes i Natàlia Bernat. En el cas de Rosamari Carulla i Sergi Nunes revaliden el títol aconseguit l’any passat, mentre que Salinas i Bernat succeeixen, respectivament, a Francisco Javier Cebrián i Mari Sanfeliu.

Així, començant pels 10 kilòmetres, Salinas ha superat en la classificació final masculina a Miguel Fresno (Maiparem Alcarràs) i Jordi Zaragoza (Running Blau Peten), mentre que en dones Rosamari Carulla ha quedat pel davant d’Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners) i de Montserrat Magallón (The Spartanners). Per clubs, el guanyador ha estat el Running Blau Peten pel davant del Clos Pons Thai Runners i de l’#Stargardt Go!. Els guanyadors per categories han estat Robert Gual (Fondistes Cervera) (M60), Purificación Ramos (Corre i Vola) (F60), Francisco Macías (Last Zankada) (M50), Neus Gili (Cansallebres Vallfogona) (F50), Miguel Fresno (Maiparem Alcarràs) (M40), Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners) (F40), Àlex Salinas (CA Aitona) (sènior masculí), Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu) (sènior femení), Ramon Requesens (CA Montblanc) (júnior masculí) i Paula López (Vilanova de l’Aguda) (júnior femení).

Passant als 5 kilòmetres, en homes Sergi Nunes ha superat a Martí Sabater (Logiesport-Tallers Enric) i a Sergi Bernaus (Esports Truga), mentre que el podi femení l’ha encapçalat Natàlia Bernat pel davant de Montse Sanmartín (The Spartanners) i Cecília Coromina (Esports Truga). Per clubs, triomf de l’Esports Truga seguit de Los Chispis i del Runners Balaguer. Per categories els campions han estat Casimiro Ruiz (CA Tot-Móvil de Lleida) (M60), Mercè Nogués (independent) (F60), Joan Augé (Los Chispis) (M50), María de los Ángeles Castillo (Los Chispis) (F50), Jordi Camats (Clos Pons Thai Runners) (M40), Natàlia Bernat (Runners Balaguer) (F40), Sergi Nunes (Runners Balaguer) (sènior masculí), Patricia Ayala (AE Ekke) (sènior femení), Xavier Marqués (Esports Truga) (júnior masculí) i Cecília Coromina (Esports Truga) (júnior femení).

L’edició d’enguany ha estat la primera en què Eurosomni s’integra en un projecte, el de la Lliga Ponent, que inclou una cinquantena de curses celebrades a les comarques de Ponent, amb una xifra propera a les 20.000 participacions entre totes les proves que la formen.

Pel que fa als Xafatolls destaquem el 3r lloc en categoria F60 distància 10km de Mercè Vila.

Un cop acabada la Lliga Ponent Eurosomni 2017, diumenge vinent ja es posa en marxa l’edició del 2018, Serà amb motiu de la Cursa del Sant Tornem-hi de Guissona, que enguany tornarà a fer honor al seu nom en ser la més matinera. La prova es disputarà a partir de les 10.30 hores i oferirà curses de 5 i 10 kilòmetres, a més de curses infantils, tot plegat sota l’organització de l’Ajuntament de Guissona.

Podeu consultar les classificacions completes de la Lliga Ponent Eurosomni 2017 a: http://www.iter5.cat/lliga_de_ponent/.

Crònica d'Iter5

 

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.

Àlex Salinas 1r 10km

Rosamari Carulla 1a 10km

Sergi Nunes 1r 5km

Natàlia Bernat 1a 5km

Mercè Vila 3a F60 10km

Iván Suàrez -únic corredor que ha participat en les 37 curses de la Lliga Ponent-