ca
ca

Notícies

L’espectacle de música i dansa “Essencials” commemorarà Mollerussa Capital de la Sardana.

Dilluns, 20 de Novembre de 2017

La posada en escena tindrà lloc el pròxim dissabte 2 de desembre a les 10 de la nit al Teatre l’Amistat.

La Cobla dels Sons Essencials i l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes estrenaran a casa nostra l’espectacle Essencials, després de debutar a Xangai el passat mes de setembre.

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa, amb aquest espectacle, commemora i tanca de forma oficial els actes i activitats que, amb motiu de la capitalitat, van tenir lloc a la Capital del Pla d’Urgell.

Amb aquest acte, l’Agrupació vol agrair el suport rebut en tot moment per part d’institucions, entitats, empreses, particulars, socis, sòcies i amics i amigues sardanistes.

Essencials és un espectacle que combina música i dansa i que s’inspira en les tradicions però alhora mira al futur.

Els balls, a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, barregen tradició i noves creacions., amb coreografies del patrimoni català i creacions d’autors com Manuel Cubeles o Albert Sans. En les coreografies del grup també hi han participat en altres ocasions coreògrafs de la talla de Cesc Gelabert, Joan Serra i Montse Colomé. L’actual director de dansa de l’esbart és en David Martínez.

La Cobla dels Sons Essencials és una formació musical encapçalada per Marcel Caselles. Instruments de cobla es mesclen amb percussions ètniques i veu. Els gèneres típics catalans com el contrapàs, la sardana, la jota, el ball pla es posen al servei de la tradició oral, amb tocs de jazz i el mediterrani com a teló de fons.

Mollerussa es va proclamar Capital de la Sardana el 12 de març 2016 i va concloure la seva capitalitat a finals de febrer de 2017 amb la festa de les Colles Sardanistes. L’ha succeït Figueres 2017 i les properes capitals sardanistes seran; Montblanc 2018, Perpinyà 2019 i Sant Feliu de Guíxols 2020.