ca
ca

Notícies

4 triatletes de l’Associació Atlètica Xafatolls als Mundials de Triatló 2019

Divendres, 24 de Maig de 2019

Del 28 d’abril al 4 de maig es va celebrar el ITU WORLD CHAMPIONSHIP 2019 a la ciutat gallega de Pontevedra i quatre triatletes dels Xafatolls hi van participar en diferents modalitats al llarg dels dies.

Les primeres que hi van participar, van ser les germanes Eva i Núria Ribalta. Va ser en la modalitat de Duatló Standard (10km cursa a peu + 40km en bici + 5km cursa a peu) on van aconseguir grans resultats: Eva Ribalta campiona del món del GGEE 45-49, pòdium disputat fins l’últim moment ja que les tres primeres van arribar al mateix minut i Núria Ribalta 7a del món (GGEE 40-44).

Aquesta no ha estat la primera vegada que la Eva participava a un mundial; doncs també ho va fer a Avilés (Astúries) fa 3 anys, on també va quedar primera al GGEE 40-44. A l’Europeu Ironman 70.3 celebrat el juny del 2018 a Elsinore (Dinamarca), va aconseguir la 7a posició.

Al Campionat d'Europa de duatló que es va celebrar el passat octubre a Eivissa, va aconseguir la 2a posició a pocs segons de la primera i en la prova de llarga distància, la 4a posició. Els pròxims reptes per l’Eva són el Campionat d'Espanya de triatló de llarga distància el proper 30 juny a Salamanca i l'Ironmande Zurich 21 de juliol.

La Núria que al Campionat d’Europa de duatló va aconseguir la 5a posició, també es va proclamar Campiona d’Espanya de duatló de llarga (GGEE40-44) distància a Numància un mes abans del mundial, i 3a al Campionat d’Espanya de duatló Standard disputat a Sòria. Ara es prepara pel triatló de llarga distància de Logroño del proper 15 de juny, half puntuable per la Copa Espanya de llarga distància.

La següent triatleta dels Xafatolls en participar al Mundial va ser la Sandra Borda, entrenadora de l’escola d’atletisme i triatló de l’Associació Atlètica Xafatolls. Va ser en la prova d’Aquatló (1km nadar, 5km cursa a peu) que es va disputar el dia 2 de maig. La Sandra va aconseguir finalitzar la 15a del món del GGEE 30-34.

Igual que la Núria, aquesta també ha estat la primera vegada que la Sandra participava en un mundial. A l’Europeu del passat octubre, va aconseguir la 16a posició en el seu grup d’edat i prèviament havia aconseguit la 5a posició al Campionat d’Espanya. El seu proper repte és el Campionat d’Espanya de triatló sprint i obtenir la classificació per l’Europeu en triatló.

Finalment, la última prova del Mundial va ser el Triatló de Llarga distància (3000m nado + 120km bici + 30km cursa a peu) que es va celebrar el dissabte 4 de maig. Aquí hi van participar el Pere Porta i l’Eva Ribalta, que repetia la seva participació en aquest mundial. El Pere va finalitzar la prova en la 38a posició (GGEE 50-54) del mundial i l’Eva no va poder finalitzar per problemes mecànics en la part de ciclisme.

El Pere Porta va participar el juny del 2018 a l’Europeu Ironman 70.3 a Elsinore (Dinamarca), aconseguint la 40a posició. Els seus pròxims reptes són el Campionat d'Espanya de triatló de llarga distància el proper 30 juny a Salamanca i l'Ironman de Zurich 21 de juliol.


És tot un orgull pel club poder tenir esportistes que ens representen al llarg del territori català, estatal, europeu i mundial.

 


Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.