ca
ca

Notícies

Presentació de la 1a Cursa de la Dona AECC en Marxa de Mollerussa

Dilluns, 30 d'Abril de 2018

Mollerussa acull diumenge 13 de maig la 1a Cursa per la Dona amb l’objectiu de recaptar fons a benefici del càncer

 

• Són 5 quilòmetres en tram urbà que es poden fer corrent o caminant i en el la que hi pot participar tothom tot i que només es premia dones

Mollerussa acollirà el proper dia 13 de maig la 1a Cursa per la Dona, promoguda per la junta local del Pla d’Urgell de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) amb la col•laboració de l’Associació Atlètica Xafatolls i el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Lleida. L’objectiu és recaptar fons a benefici de la lluita contra el càncer i alhora donar visibilitat a l’entitat local i a les activitats d’ajuda que duu a terme i que eviten molts desplaçaments de malalts i familiars a Lleida gràcies a la col•laboració també del Centre d’Assistència Primària. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel regidor d’Esports, Bernat Diaz; el vicepresident de l’AECC a Lleida, Josep Casals; el president dels Xafatolls, Juli Niubó, i la Sílvia Solé i la Sandra Girabet, membres de la junta local de l’AECC.

Solsona ha remarcat que aquesta cursa que neix amb voluntat de continuïtat s’emmarca no només dins el calendari esportiu de la ciutat sinó també “reflecteix l’ànima solidària de la ciutat”, que està representada per l’entitat promotora de la cursa i moltes altres més que organitzen activitats obertes a la ciutadania i buscant aliances entre elles.

La cursa, que surt a les 10 del matí del parc municipal i té arribada al mateix indret, recorrerà l’avinguda del Canal, el carrer de Ferrer i Busquets i el carrer de Domènec Cardenal fins a completar els 5 quilòmetres del recorregut que es poden fer corrent o caminant. Les inscripcions, que es poden fer https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1122 estan obertes a tots els públics tot i que els trofeus seran només per les 3 millors participants femenines del podi general. També s’ha previst set categories més amb trofeu per a les primeres classificades en funció de les edats de les participants, segons ha explicat Niubó. També podran prendre part en aquesta prova els majors de 8 anys que ho desitgin, sempre i quan estiguin correctament inscrits.

Tots els diners que es recaptin a través de la cursa es destinaran a finançar les activitats que porta a terme la junta local de l’AECC entre les que hi l’atenció psicològica individual i per grups, la fisioteràpia aquàtica, la marxa nòrdica o el ioga, entre altres, segons ha explicat Sílvia Solé, qui ha indicat que, de moment, hi ha una trentena de persones beneficiàries.

Sílvia Torres
Cap de premsa
Ajuntament de Mollerussa

Pàgina web de l'esdeveniment: www.aecc.es/ca/node/13016
 

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.