ca
ca

Notícies

8a Cursa de Bombers de Lleida

Diumenge, 15 d'Abril de 2018

La Cursa BBVA CX Bombers Lleida ha celebrat avui la seva vuitena edició, en què Abderrahim El Jaafari i Míriam Ortiz han estat els guanyadors de la prova llarga, reeditant d’aquesta manera els seus triomfs de l’any passat. En el cas d’El Jaafari, aquest és el seu setè triomf a la Cursa Bombers. Com és habitual, la cita ha estat una veritable festa atlètica celebrada sota l’organització de l’Agrupació Cultural i Recreativa Bombers de Lleida, una festa que ha aplegat 2.500 participants, als quals cal afegir els 800 nens i nenes que dissabte van ser a les curses infantils.

Els participants han pogut optar entre els 10 i els 5 kilòmetres d’una cursa que ha tingut el seu centre d’operacions als Camps Elisis i que ha recorregut els principals carrers de la ciutat. Els corredors han compartit protagonisme amb els espectadors i els grups de batucades i percussió, que han animat la jornada.

A la distància llarga, la prova masculina ha estat dominada per l’independent Abderrahim El Jaafari, vencedor amb un registre de 29.57, seguit de Mohamed Farih, segon amb 31.32m i de Radouane Nour (La Sansi), tercer amb 31.19. Cal destacar també el quart lloc de Ricard Pastó (Xafatolls) amb un temps de 31.46. Alí Benhmbarka (Canovelles), que havia entrat segon, ha estat desqualificat per haver comès una irregularitat en el seu recorregut.

En dones, Míriam Ortiz (AA Catalunya) ha reeditat el seu triomf de l’any passat amb un crono de 35.12, seguida de l’actual campiona de la Lliga Ponent Eurosomni, Rosamari Carulla (Logiesport La Guineu), segona amb 38.50, i d’Eva Ribalta (Xafatolls), tercera amb 38.59. En aquest cas, també s’ha modificat el podi final debut a dos desqualificacions.

Pel que fa a la prova curta, Àlex Méndez (Lleida UA) ha estat el guanyador en homes amb un crono de 15.56. Segon ha entrat Mohamed Benhmarka (Canovelles) amb 16.00, i tercer, Iván Espílez (AE Ekke), amb 16.07. En dones, victòria de Meritxell Bonet (Tri 4.40), amb un temps de 19.45, seguida de la seva companya de club Natàlia Badia, segona amb 20.15, i de Júlia Díaz (Xafatolls), tercera amb 20.37.

També destaquem el 1r lloc que l'Associació Atlètica Xafatolls ha aconseguit tant per equips femení com masculí.

La cursa s’ha iniciat a les 10 del matí als Camps Elisis i ha recorregut l’avinguda de València, Riu Ebre, Doctora Castells, Camí de Picos, Doctor Trueta, Agustins, Avinguda Barcelona, Avinguda de l’Estudi General, Pont Universitat, Alcalde Areny, Isaac Albéniz, avinguda de Madrid, plaça Espanya, plaça Agelet i Garriga, avinguda del Segre, avinguda Tortosa, Corregidor Escofet, Comtes d’Urgell, Príncep de Viana, plaça Berenguer IV, Victorià Muñoz, Camí de Picos, avinguda Alacant i arribada de nou als Camps Elisis.

Els participants han rebut l’obsequi d’una samarreta i la bossa del corredor, a més d’avituallaments líquids (3 en la cursa llarga i 1 en la curta) i avituallament sòlid a l'arribada. Aquest any la sortida també s’ha organitzat per calaixos i també hi ha hagut servei de guarda-roba i aparcament. A més, el dissabte al matí es van fer curses infantils a la Pista Municipal d'Atletisme de les Basses d'Alpicat, on també s’hi va instal·lar el Parc Infantil Lo Marraquet Bomber, un conjunt d'activitats lúdiques i recreatives, especialment per als més petits. També s’ha fet el concurs d’Animació al Carrer, amb la participació de diferents grups de batucades d’arreu de Catalunya.

Crònica d' Iter5.

Tenim un àlbum de fotos al nostre Facebook: www.facebook.com/xafatolls/

Podeu consultar les classificacions a:

10 km.

5 km.

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics