ca
ca

Notícies

Presentació oficial del 41è Cros Ciutat de Mollerussa -Memorial Josep Ignasi Culleré-

Dijous, 29 de Novembre de 2018

El 41 Cros Ciutat de Mollerussa canvia de data i de circuit per entrar al Gran Premi de Cros Català

• Serà l’únic de les Terres de Lleida en aquesta lliga catalana, se celebrarà el 9 de desembre i s’espera 600 participants entre federats i escolars

El 41è Cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré, que espera reunir 600 atletes, entre federats i escolars, canvia de data i de circuit amb l’objectiu d’entrar al Gran Premi de Cros Català de la Federació Catalana d’Atletisme. Per això, passa de celebrar-se el primer diumenge de març a fer-ho, enguany, el 9 de desembre i així ser dins de la temporada de crosos. També canvia el circuit i es farà entre la Pista municipal d’Atletisme i la zona alta del Parc de la Serra, un circuit que ja es va utilitzar per a la celebració del Campionat de Catalunya el passat mes de març. Així ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del president i el director esportiu de l’Associació Atlètica Xafatolls, Juli Niubó i Fran Carrillo, respectivament, així com els tècnics de la regidoria d’Esports.

Amb aquesta modificació de calendari i la inclusió en aquest gran premi, el de Mollerussa esdevé l’únic cros de les Terres de Lleida que participa en aquesta lliga catalana en la que també hi ha inclosos el de Santa Coloma de Farners, Girona, Gavà, Banyoles i Granollers, segons ha indicat Fran Carrillo, que ha afegit que d’aquesta manera s’ha volgut també potenciar la participació també d’atletes federats. Per la seva part, l’alcalde ha volgut posar l’incís que amb aquesta fórmula, parlada amb la família de Josep Ignasi Culleré que dóna nom al cros, s’ha volgut “multiplicar per dos un esdeveniment esportiu preservant-ne l’essència al mantenir la participació escolar però afegint-hi la vessant competitiva que aporten els atletes federats”. Per això, hi ha previstes dues classificacions diferents, una per atletes federats i l’altra per escolar o oberta, segons les edats i els participants.

El president dels Xafatolls, per la seva banda, ha explicat que a nivell d’escola es veia la necessitat d’ubicar el cros dins el calendari ja que a partir del març les competicions ja es concentren en modalitats de pista tant coberta com a l’aire lliure. Així mateix, també ha indicat que el recinte permetrà habilitar cinc circuits diferents en funció de les distàncies a recórrer, sent els 8.000 metres en homes la més llarga. També ha afegit que com, en les darreres edicions, continuarà la col•laboració amb la campanya Posa’t la gorra que promou l’AFANOC.

Les inscripcions, que es tanquen el dia 6 de desembre, i la normativa de la cursa es poden consultar a través del web www.crosmollerussa.cat

Sílvia Torres                                                                                                                            Cap premsa Ajuntament de Mollerussa.
 

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.