ca
ca

Notícies

Jordi Trepat guanyador de la 10a Volta a l'Estany (11 de novembre)

Dilluns, 19 de Novembre de 2018

La jornada va aplegar prop de 700 participants, el topall de l’organització, entre les seves tres propostes: curses de 10 i 5 kilòmetres puntuables per a la Lliga Ponent, i una cursa de 7 kilòmetres en cadira de rodes.

La Volta a l’Estany d’Ivars i Vila-Sana va complir els passat diumenge 11 de novembre els deu anys d’història amb una jornada que, com és habitual, va estar organitzada pel Club Atlètic Ivars i l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell.

La cita va aplegar prop de 700 participants, el topall establert per l’organització, entre les seves tres propostes: una cursa de 5 kilòmetres (mitja volta a l’Estany), una de 10 (una volta sencera) i una de 7 kilòmetres en cadira de rodes. Les dos primeres eren puntuables per a la Lliga Ponent.

La sortida de les curses de 5 i 10 kilòmetres es va fer de manera simultània, amb la particularitat que el punt de sortida de la cursa de 5 kilòmetres era l'aparcament de l’Estany per la zona de Vila-Sana, on prèviament els atletes van ser traslladats en autocars. En canvi, la sortida de les curses de 10 i 7 kilòmetres es va prendre des del passeig Felip Rodés, davant de l'Ajuntament d’Ivars d'Urgell. L'arribada va ser al mateix lloc per a les tres proves, el punt de sortida de la cursa de 10 kilòmetres.

A la prova llarga, Jordi Trepat (Xafatolls) es va imposar en la categoria masculina amb un crono de 33.40, seguit d’Antoni Carulla (Runners Balaguer), segon amb 34.34, i de Nil Bacardit (AE Matxacuca), tercer amb 35.22. En l’apartat femení, victòria per a la independent Laura Gómez amb 37.27, seguida de Mireia Sosa (Xafatolls), segona amb 37.57, i de Gemma Bonjorn (Track), tercera classificada.

Pel que fa la distància curta, el millor en homes ha estat Sergi Nunes (Runners Balaguer) amb un temps de 18.12, seguit de Sergi Bernaus (Esports Truga), segon amb 18.15, i de Sergi Martínez (Avinent Manresa), tercer amb 19.07. En dones, triomf de la independent Maria Bertran amb un registre de 22.41, pel davant d’Antònia Argilés (Clos Pons Thai Runners), segona amb 23.03, i de Laura Pallejà (CE Artijol-La Selva del Camp), tercera amb 23.11.

Totes les curses tenien l’encant que el recorregut transcorria per un entorn inigualable que permet gaudir alhora de l'esport i de la natura, amb uns trajectes iguals que els de les edicions anteriors (40% asfalt, 60% terra).

Tots els participants van rebre com a obsequi un fantàstic paravent Tuga Active Wear amb un disseny personalitzat per aquesta desena edició. Es va comptar amb el suport d’un centenar de voluntaris i amb l’animació de les BandTokades de Cervera i d’una nova banda local d’Ivars.

Classificacions:

- Cursa de 10km.

- Cursa de 5km.

 Crònica d'Iter5

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.