ca
ca

Notícies

Mireia Sosa i Núria Ribalta 1a i 3a dona a la 26a Mitja de Lleida

Dimarts, 20 de Novembre de 2018

La cita s’ha desenvolupat per primer cop sobre un circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. Jone Zabaleta i Ahmed Hfairi-Xavier Badia s’han imposat en la cursa de 5 kilòmetres d’una prova que tancava el circuit Mitges de Ponent i que també era puntuable per a la Lliga Ponent.

La pluja no va poder amb la Mitja Marató de Lleida, i prop de 1.700 esportistes van sortir el passat diumenge 18 de novembre als carrers de la capital del Segrià per unir-se a la festa de la 26a edició de la Rodi Mitja Marató Lleida-Memorial Juanjo Garra. La tradicional cita atlètica va tenir com a guanyadors Víctor Puyuelo i Mireia Sosa, i ha posat el punt final al circuit Mitges de Ponent, a més de ser puntuable per a la Lliga Ponent.

La xifra de participants respon a la suma de les dos propostes de què constava la cita: la prova reina de 21 kilòmetres (1.200 participants) i la cursa de 5 kilòmetres (500), que va tenir com a vencedors, en dones, Jone Zabaleta i, en homes, un triomf compartit per Ahmed Hfairi i Xavier Badia. A aquests 1.700 participants cal afegir-hi el mig miler de participants que van ser dissabte a les curses infantils celebrades al col·legi Pràctiques 2, per un total de 2.200 corredors en tot el cap de setmana.

Començant per la distància llarga, en homes el guanyador va ser Víctor Puyuelo (CA Oroel Jaca) amb un crono d’1.08.05, pel davant de José Manuel Vieito (CA Sar Vermú Petroni), segon amb 1.08.09, i de Roger Camprubí (AE Ekke), tercer amb 1.12.36. Per darrere han destacat noms com Ricard Pastó (Xafatolls), Jordi Trepat, Marc Castan o Antoni Carulla, a més de Josep Domènech (Docu Lleida) i Joan Torné (CE Aspid), que han completat el recorregut en cadira de rodes amb uns temps d'1.09.31 i d’1.13.01, respectivament. En dones, la més ràpida va ser Mireia Sosa (Xafatolls) amb 1.25.16, pel davant de Meritxell Bonet (Tri 4.40), segona amb 1.29.53, i de Núria Ribalta (Xafatolls), tercera amb 1.30.15. Lluny han quedat, doncs, els rècords (1:03:56 en homes i 1:18:58 en dones), amb la qual cosa el premi de 800 euros a l’atleta que els superés ha quedat sense repartir.

A la cursa de 5 kilòmetres, la prova masculina va tenir un triomf compartit, atès que Ahmed Hfairi (Esports Truga) i Xavier Badia (Pau Fisio-Níam) van entrar de la mà amb el mateix crono (15.24). Ha completat el podi Àlex Marfil (UdL), tercer amb 15.30. En dones, magnífic triomf de Jone Zabaleta (Atlético San Sebastián) amb 16.31, seguida de Sara Alonso (AA Catalunya), segona amb 17.34, i de Pragnya Mohan (CE Tri 4.40), tercera amb 18.31.

Els Xafatolls també vam quedar 1rs per equip.

Organitzada per l’AE Ekke, la cita tenia la sortida i l’arribada davant de les seves instal·lacions, i comptava amb participants de renom, com ara Jesús Ángel García Bragado, l’atleta espanyol amb més participacions als Jocs Olímpics i que avui ha acabat al lloc 109 amb 1.28.11. Dissabte al matí es van les curses infantils al pati de l’Escola Pràctiques 2, davant del gimnàs Ekke.

Es dóna la circumstància que la Mitja Marató de Lleida es desenvolupava per primer cop sobre un circuit totalment homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, amb un recorregut 100% sobre asfalt. Aquest fet assegura què la distància real de la cursa és de 21,097 kilòmetres, i que les marques aconseguides pels corredors federats són vàlides per participar en els campionats de Catalunya. A més, i per segon any consecutiu, la Mitja Marató de Lleida era la seu del Campionat de Catalunya Universitari. Tots els participants rebien, entre d’altres obsequis, una samarreta de SportHG, a més de poder gaudir d’altres serveis, com fisioteràpia, dutxes, guarda-roba i un parc infantil d’inflables per als més petits.

Podeu consultar les classificacions a:

- Mitja Marató.

- 5 km.

Crònica d'Iter5

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.