ca
ca

Notícies

David Martínez i Laia Andreu guanyadors de la 31a Mitja de Mollerussa

Diumenge, 21 d'Octubre de 2018

• La cita, que era puntuable per al circuit Mitges de Ponent i per a la Lliga Ponent, ha superat el miler de participants entre totes les seves propostes.

La Mitja Marató de Mollerussa, tercera cita del circuit Mitges de Ponent, ha coronat avui com a guanyadors David Martínez i Laia Andreu. En la que era la 31a edició de la prova, la jornada atlètica ha aplegat més d’un miler de participants entre totes les seves propostes: la mitja marató, la cursa de 5 kilòmetres (800 corredors entre totes dos proves) i les curses infantils (250).

Organitzada per l’AA Xafatolls i l’Ajuntament de Mollerussa, la cita arribava després de les disputades a Balaguer i Tàrrega abans de l’estiu dins les Mitges de Ponent, un circuit que ara ja només tindrà una prova pendent, la de Lleida, programada pel 18 de novembre.

Avui, a la distància llarga, en homes el més ràpid ha estat David Martínez (Avinent Manresa) amb un crono d’1.07.36, pel davant de José Manuel Vieito (Atletismo SAR Vermú Petroni), segon amb 1.08.22, i de Ricard Pastó (Xafatolls), tercer amb 1.08.47. El rècord de la prova, situat en 1.05.14 i que atorgava un premi de 500 euros a qui el superés, ha quedat ben lluny.

Pel que fa a les dones, la guanyadora ha estat Laia Andreu (CA Granollers) amb un registre d’1.18.08, seguida de Recuerdo Arroyo (Triarii), segona amb 1.27.31, i d’Anna Artal (CE Sanlòria), tercera amb 1.27.51.

Quant als 5 kilòmetres, puntuables per a la Lliga Ponent, el vencedor masculí ha estat Víctor Puyuelo (CA Oroel Jaca) amb 15.18, seguit de Ramon Linares (CA Granollers), segon amb 15.35, i de Khalid Kharbouch (Avinent Manresa), tercer amb 16.02, mentre que en dones el triomf ha estat per a Jone Zabaleta (At. San Sebastián) amb 17.53, seguida a més de 3 minuts per Maria Bertran (Esports Truga), segona amb 20.56, i per Roser Xipell (Corre i Vola), tercera amb 21.05.

El recorregut de la mitja tenia un tram urbà sortint de Mollerussa, passava en algun tram pels termes de Golmés i Miralcamp i acabava a Mollerussa, mentre que el de la cursa curta era íntegrament urbà. La sortida de les dos proves s’ha ubicat al Camp de Futbol Municipal i l’arribada era al Parc Municipal. A la mitja marató hi ha quatre hagut avituallaments líquids cada 4-5 kilòmetres, a més d’avituallament sòlid i líquid a l’arribada. Tots els participants que han acabat la cursa han rebut una samarreta tècnica commemorativa de màniga curta d'alta qualitat. Hi ha hagut servei de dutxes i vestidors al Pavelló Poliesportiu Municipal, al costat de l'arribada, i també servei de guarda-roba, massatges i crioteràpia, així com ambientació musical amb batucada i Dj’s. També s’ha comptat amb llebres perfectament identificades per marcar el ritme a 1:24, 1:30, 1:35, 1:40 i 1:50.

La cita va tenir com a prèvia les curses infantils que es van disputar dissabte a la tarda, amb categories que anaven des de P-3 fins a cadets. Prèviament es va fer la presentació dels 150 atletes que formen part de l’Escola Atlètica Xafatolls, amb edats compreses entre els 4 i els 18 anys, i dels 40 corredors que competeixen a nivell federat.

Podeu consultar les classificacions a:

- Mitja Marató: https://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=51&edicio=2018.

- 5 km: https://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=52&edicio=2018.

Trobareu un àlbum de fotos de la cursa al Facebook de les Mitges de Ponent: https://www.facebook.com/pg/mitgesdeponent/photos/?tab=album&album_id=2182535925317358.

Properes cites de les Mitges de Ponent i de la Lliga Ponent
La propera cita del circuit Mitges de Ponent serà la Mitja Marató de Lleida, que se celebrarà el 18 de novembre i que servirà per tancar el calendari. Pel que fa a la Lliga Ponent, la següent prova no es farà, ja que serà diumenge vinent, 28 d’octubre, amb la Cursa de la Barca de Vilanova de la Barca. Podeu trobar més informació i fer la vostra inscripció a: www.iter5.cat.

Xafatolls, més que un club, una colla d'amics.