ca
ca

Notícies

Les Cobles Amsterdam i Contemporània seran les protagonistes de l’estiu sardanista a Mollerussa.

Divendres, 30 de Juny de 2017

L’Agrupació amplia les ballades de sardanes als mesos de juliol i agost.

La cobla Amsterdam, amb una plantilla professional de 13 músics neerlandesos, és l’única formació de cobla existent fora dels Països Catalans. La Cobla La Principal d’Amsterdam va ser fundada el 1987, convertint-se al llarg dels seus 30 anys d’història, en una de les formacions musicals més inquietes de la ciutat holandesa. La Cobla, visita cada dos anys Catalunya, oferint ballades i concerts en diferents poblacions del nostre país al llarg de la setmana en què estan de gira.
La Cobla la Principal d’Amsterdam oferirà a Mollerussa, el dimarts 25 de juliol a 2/4 de 10 de la nit a la plaça de l’Ajuntament, una ballada de 9 sardanes amb un repertori que compren autors clàssics com Joaquim Serra o Tomàs Gil i Membrado i actuals com Jordi Molina o Jordi Paulí.

Concert de Música per a Cobla

El tradicional concert de Música per a Cobla, que arriba a la seva setzena edició, tindrà lloc el divendres 28 de juliol a les 10 de la nit en els Jardins de la Casa Canal i amb la Cobla Contemporània com a protagonista.

La Cobla Contemporània va néixer l’any 1995 i ha esdevingut una de les formacions més actives del panorama musical sardanista amb més d’una trentena d’enregistrament i una desena d’espectacles musicals. Les seves actuacions en directe es caracteritzen per la seva proximitat amb el públic, amb una manera de fer totalment innovadora i amb l’ànim d’atansar la cobla i la sardana al gran públic. El tipus de concert que ofereix la Contemporània adapta a la sardana, música de diferents estils (cinema, cançó de l'estiu, cançó catalana, pasdoble, líric, rock, llatí ....) i introduint diferents instruments forans de la cobla com castanyoles, sac de gemecs o guitarra elèctrica entre altres. De ben segur un concert innovador, atrevit, i que no deixarà a ningú indiferent.

En la mitja part del concert, l’Agrupació oferirà un còctel a tots els assistents.

Les ballades d’estiu.

L’Agrupació continua col·laborant amb l’Ajuntament en el programa de les 4 Llunes d’estiu amb tot un seguit de ballades de sardanes en so digital tots els dimarts del mes de juliol i el divendres del mes d’agost.

Així, la primera de les ballades serà el dimarts 11 de juliol a 2/4 de 10 de la nit a la plaça dels Països Catalans. Seguirà a la mateixa hora però del dimarts 18 de juliol, al passeig de la Sardana i el dimarts 25 a la plaça de l’Ajuntament amb la Cobla Amsterdam.

Les ballades del mes d’agost tindran lloc els divendres 4, 11, 18 i 25 a 2/4 de 10 de la nit davant el teatre l’Amistat. El bar de l’Amistat oferirà el seu servei a tots els assistents.

Amb l’ampliació de les ballades al mes d’agost, l’Agrupació vol oferir una activitat musical nocturna, durant l’època més tradicional de vacances del calendari, a totes aquelles persones que resten a la ciutat i el convida a participar-hi.

Apunta't al nostre butlletí